EnergyStar

EnergyStar voor zuinige computers en randapparatuur.

Staat u op het punt een nieuwe PC en/of printer voor thuis aan te schaffen? Let dan op het elektriciteitsverbruik van dergelijke nieuwe apparaten welke kan variëren tussen een bescheiden 40 kWh/jaar of een torenhoge 400 kWh/jaar.

Uitgaande van een gemiddelde levensduur van 5 tot 6 jaar (EU gemiddelde) van kantoorapparatuur en een elektriciteitstarief van € 0,10/kWh, kunt u wellicht € 150 tot € 200 besparen wanneer u 'slim en groen' inkoopt door de meest energie-efficiënte PC en/of printer met ENERGY STAR aan te schaffen. Daarnaast kunt u nog besparen op het verbruik van papier ('papier-energie').

De besparingen kunnen verder oplopen als u een volledig thuiskantoor heeft ingericht met scanner, fax, kopieerapparaat, xDSL modem, etc. waarvan het totaal elektriciteitsverbruik meer dan 600 kWh/jaar kan bedragen (of slechts 60 kWh/jaar?!). En, indien u een thuisnetwerk heeft aangelegd met nieuwe en oudere computers is het zelfs mogelijk dat u onbewust circa 1000 kWh/jaar (30% van het gemiddelde elektriciteitsverbruik) aan uw totaalverbruik toevoegt, tenzij u 'slim en groen' handelt!

De ENERGY STAR Energie Calculator helpt u het verbruik uit te rekenen voor uw situatie. De pagina's over het kiezen van PC's en grafische apparatuur bevatten hints voor uw aankoopstrategie, database en powermanagement. De pagina's over Milieuprofielen en EU Cijfers van broeikasgasemissies laten zien dat uw bijdrage werkelijk telt.

Kantoorapparatuur is namelijk de snelst groeiende energieverbruiker in Europese huishoudens. Daarom kunnen consumenten dus ook een bijdrage leveren aan de vermindering van het energieverbruik van kantoorapparatuur.

Energiezuinige computers, laptops en monitoren

Acer P191W - Meer info & bestellen.

Acer P191W
aanschaf: € 189,=


Meer info & bestellen

Samsung SYNCMASTER 931BW - Meer info & bestellen.

Samsung SYNCMASTER 931BW
aanschaf: € 239,=


Meer info & bestellen

Hewlett packard W2007 - Meer info & bestellen.

Hewlett packard W2007
aanschaf: € 239,=


Meer info & bestellen

Acer P223W - Meer info & bestellen.

Acer P223W
aanschaf: € 299,=


Meer info & bestellen

Genoemde prijzen kunnen aanbiedingen zijn, waar op=op voor geldt. Beschikbaarheid en prijzen zijn derhalve onder voorbehoud.