Europees Ecolabel

Europees Ecolabel.

Het Europees Ecolabel is een groeiend succes! Zo zijn er in Europa al enkele duizenden producten met het Europees Ecolabel, geproduceerd door meer dan bijna 400 Europese bedrijven en met een markt(inkoop)waarde van meer dan 800 miljoen Euro!

Het Europees Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. Van afwasmachines tot kopieerpapier tot kampeerterreinen. Voor steeds meer gebruiksartikelen en diensten worden Europees Ecolabel-criteria opgesteld. Deze criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval. U herkent het Europees Ecolabel aan de bloem. En dan weet u: 'Met de bloem kies je voor groen'.

Belangrijkste voordelen voor consument

Kwaliteit

Producten met het Europees Ecolabel zijn door een onafhankelijke organisatie gekeurd. Behalve milieueisen worden er ook kwaliteitseisen aan de producten gesteld. Het Europees Ecolabel biedt u dus een verantwoord milieuvriendelijk product met kwaliteitsgarantie.

Milieubewust

Het Europees Ecolabel is handig als u wilt letten op de milieuvriendelijkheid van de producten en diensten die u koopt. U bent ervan verzekerd dat producten met het milieukeurmerk zo milieuvriendelijk mogelijk zijn geproduceerd. Bij de productie is gelet op energie- en waterbesparing en de vermindering van lucht-, water- en bodemverontreiniging. U kunt dus een milieubewuste en betrouwbare keuze maken.

Herkenbaar in heel Europa

Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten dat staat voor milieukwaliteit. De gecertificeerde producten zijn te herkennen aan het logo met 'de Bloem'.

Op welke diensten en producten is het Europees Ecolabel te vinden?

In Nederland zijn 11 producten en diensten gecertificeerd met het Europees Ecolabel: Klok Eco Totaal wasmiddel, Klok Eco Bont wasmiddel, Klok Eco handafwasmiddel, Klok Eco vaatwastabletten, Grand Hotel Opduin te Texel, Groepsaccommodatie Doeksen in Oosterend, Landal GreenParks Twenshaarveld in Holten, Tulip Inn Brinkhotel in Zuidlaren, NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en Scandic Sanadome Hotel Nijmegen.

Producten met het Europees Ecolabel mogen naar Nederland worden geïmporteerd zonder dat dit aan SMK (voorheen Stichting Milieukeur) wordt gemeld, daarom kunt u producten tegenkomen met dit milieukeurmerk die niet op deze website staan vermeld.

In Europa hebben enkele duizenden producten het Europees Ecolabel. Meer informatie over producten in Europa met het Europees Ecolabel kunt u vinden op www.eco-label.com.

Energiezuinige vaatwassers

Siemens SE 25 E 260 EU - Meer info & bestellen.

Siemens SE 25 E 260 EU
aanschaf: € 379,=
jaarlijks verbruik: € 72,07

Meer info & bestellen

Siemens SE 24 E 259 EU - Meer info & bestellen.

Siemens SE 24 E 259 EU
aanschaf: € 379,=
jaarlijks verbruik: € 72,07

Meer info & bestellen

AEG-Electrolux FAVORIT 52850 S - Meer info & bestellen.

AEG-Electrolux FAVORIT 52850 S
aanschaf: € 399,=
jaarlijks verbruik: € 43,24

Meer info & bestellen

Bosch SGS45M42 - Meer info & bestellen.

Bosch SGS45M42
aanschaf: € 429,=
jaarlijks verbruik: € 72,07

Meer info & bestellen

Genoemde prijzen kunnen aanbiedingen zijn, waar op=op voor geldt. Beschikbaarheid en prijzen zijn derhalve onder voorbehoud.