Energielabel voor nieuwe auto's

Voorbeeld van energielabel auto

Op deze pagina krijgt u hulp bij al uw vragen over het energielabel bij aankoop van een nieuwe auto.

Uitleg energielabel

De milieuprestaties van auto's worden veel meer dan nu bepalend voor de belastingen op auto's, zodat auto's zuiniger worden (CO2-uitstoot) en ook schoner (uitstoot van fijnstof en NOx). De aanschaf van vervuilende, onzuinige auto's wordt duurder. Schone en (zeer) zuinige auto's worden goedkoper in aanschaf (en gebruik).

Overzicht energielabel alle nieuwe auto's

Dit is een superhandige tool als u op zoekt bent naar een nieuwe auto!

Slurptax / CO2-heffing

Wat is de slurptax? En wat is de CO2-heffing?

Nieuwe auto kopen

Waar moet je allemaal opletten bij een nieuwe auto? Ik weet al wat mijn volgende auto wordt, hoe zuinig is hij?

Tweedehands auto kopen

Alles wat je moet weten over het energielabel en tweedehands auto's.

Zuinig rijden

Iedereen heeft er weleens van gehoord: het nieuwe rijden. Maar wat is nu wel energiebesparend en wat niet.

Opzoeken verbruik nieuwe auto

Co2 - Calculator

Transport is een omvangrijke en groeiende bron van CO2 - emissie, het belangrijkste broeikasgas, verantwoordelijk voor klimaatverandering. Met deze calculator kunt u uw reis in detail invoeren. De resultaten maken het mogelijk om uw CO2 voetafdruk (de hoeveelheid CO2 die het resultaat is van uw reis) te vergelijken voor de verschillende vervoerswijzen: per vliegtuig, trein, bus, met de auto, de fiets of te voet. Door inzichtelijk te maken wat de relatieve emissies van de verschillende mogelijkheden zijn hopen wij bewustwording te creëren en mensen aan te moedigen te kiezen voor opties die weinig CO2-uitstoot veroorzaken.

De in de calculator gebruikte 'CO2-emissies per passagierskilometer' zijn gebaseerd op internationale luchtvaartgegevens en nationale gemiddelden voor bussen en treinen. Wanneer voor de auto wordt gekozen worden er aanvullende vragen gesteld over het type auto en het aantal inzittenden om de resultaten zo gedetailleerd mogelijk te maken.